2121069427     Χαϊδάρι    

RSS

بسم الله

6 λόγοι για να μην ξαναφάτε χοιρινό

-

Προσοχή, προσοχή! Ετοιμάζετε τη λίστα με τα ψώνια σας για το σούπερ μάρκετ και περίοπτη θέση σε αυτή έχουν το μπέικον και το χοιρινό; Σας παραθέτουμε 6 λόγους για τους οποίους καλό θα ήταν να αγοράσετε εναλλακτικά προϊόντα για το ψυγείο σας.

Διαβάστε Περισσότερα

Συναισθηματική Υπερφαγία - Πώς να την καταπολεμήσετε

-

Παλεύετε με συναισθηματική υπερφαγία; Ίσως όλοι το περνάμε αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αρκετός κόσμος στρέφεται στο φαγητό για παρηγοριά ή εκτόνωση σε καιρούς συναισθηματικής ανάγκης και πίεσης και ειδικά σε περιπτώσεις όπου είναι δύσκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Η συναισθηματική υπερφαγία είναι όταν χρησιμοποιεί κάποιος την κατανάλωση φαγητού ώστε να καταπιέσει όλα όσα αισθάνεται. Ίσως νιώθετε άγχος, λύπη, μοναξιά ή ακόμα και πλήξη και χαμηλή αυτοεκτίμηση , βρίσκεστε σε καταστάσεις αυτοκαταστροφής και τελειομανίας ή θελετε να τιμωρήσετε τον εαυτό σας . Όλα τα παραπάνω είναι λόγοι που οδηγούν σε διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε Περισσότερα

Κολατσιό στο σχολείο: Υγιεινό και πεντανόστιμο σε λίγα λεπτά!

-

Το να ετοιμάζετε καθημερινά ταπεράκια με το κολατσιό των παιδιών, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζεται χρόνο, φαντασία και προγραμματισμό. Και δυστυχώς, το ότι τα ετοιμάζετε δε σημαίνει ότι θα τα φάνε κιόλας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εσύ με τι γεμίζεις το στομάχι σου ;

-

Ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم είπε: مَا مَلأَ آدَمِيٌّ وِعَاءً شَرًّا مِنْ بَطْنٍ بِحَسْبِ ابْنِ آدَمَ أُكُلاَتٌ يُقِمْنَ صُلْبَهُ فَإِنْ كَانَ لاَ مَحَالَةَ فَثُلُثٌ لِطَعَامِهِ وَثُلُثٌ لِشَرَابِهِ وَثُلُثٌ لِنَفَسِهِ «Ο υιός του Αδάμ (ο άνθρωπος) δεν γεμίζει κανένα δοχείο χειρότερο από το στομάχι του. Είναι αρκετό για τον υιό του Αδάμ να τρώει ποσότητα έτσι ώστε να τον κρατάει όρθιο (και δυνατό). Και αν πρέπει (και θέλει) να το γεμίσει τότε ας γεμίσει το ένα τρίτο του στομαχιού με φαγητό, το τρίτο με ποτό (νερό, χυμό κτλ), και ένα τρίτο με αέρα (να μπορεί να ανασαίνει κανονικά)» {Τιρμιδί, νο. 2380 – αυθεντικό από το ασΣαχίχα νο.2265} * Αλήθεια εσύ έχεις αναρωτηθεί με τι γεμίζεις το στομάχι σου ; Κι όντας το χειρότερο δοχείο όπως διαβάσαμε μηπώς θα έπρεπε να μην το πολυγεμίζεις ; Να το αφήνεις να ξεκουράζεται και να αναπνέει ;

Διαβάστε Περισσότερα

Αν θέλετε συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και το διαιτολόγιο σας, κλείσετε ραντεβού με τη διαιτολόγο - διατροφολόγο Λένια Φραγκίσκου, καλώντας στο 2121069427 ή 6992360395.